Thuis pokeren: mag dat wel?

pokerkaartenOk, nu heb ik dus thuis die pokertafel. Kei leuk natuurlijk, want in plaats van dat we na de voetbal rond de salontafel een beetje onnozel doen kunnen we nu met ons pintje naar mijn échte pokertafel verhuizen. Nu speelden wij nooit echt voor geld… De verliezer moest wel de volgende keer de pintjes meebrengen maar als het niet pokeren was geweest hadden we daar wel een strootje voor getrokken (en dat is dan ook een kansspel he…).

Maar hoe zit dat nu eigenlijk? Wat mag er en wat mag er niet, inzake pokeren? Nu zijn we meestal met een man of 5 maar ik zou dat graag wat uitbreiden – ik krijg regelmatig de vraag wanneer ik eens iets organiseer. Maar ik heb nu ook geen zin om daar een razzia bij mij thuis over de vloer te krijgen… Ik ben dus maar even op het internet beginnen rondneuzen en heb daar wel een en ander ontdekt. Men zegge het voort!

Om te beginnen: thuis poker spelen met wat mensen is onder bepaalde voorwaarden legaal. Vroeger was het alleen legaal in een casino en op het internet (omdat de servers van die internetgames in een of ander land stonden waar er geen regels rond pokeren waren/zijn). Nu mag het ook thuis, maar je mag dan niet pokeren voor geld. Het is te zeggen: je mag 6.20 euro winnen op een avond en per spel 22 eurocent inzetten. Verwaarloosbaar…

Het mag dus alleszins wel! Goed nieuws voor de vele Vlaamse Pokerspelers! Hoera voor de kansspelcommissie!

Leave a Reply