Mano Mundo was weer plezant!

mano mundo 2012Dit weekend De Schorre in Boom eens bezocht voor iets anders dan Tomorrowland! Het was Mano Mundo: een festival met als thema multiculturaliteit, wereldmuziek, verdraagzaamheid, duurzaamheid, klimaat – het wisselt elk jaar, maar het is alleszins elk jaar een “groen” thema. En nu zou je misschien denken dat het daar dan rondloopt met wat men noemt “geitenwollensokken”, en toegegeven, dat is ook wel een beetje zo, maar het is ook elk jaar een heel gezellige boel eigenlijk. We zijn daar de eerste keer verzeild geraakt omdat het mooi weer was en we niet goed wisten wat doen. Dankzij het plaatselijke reclameblaadje, besloten we naar Mano Mundo te gaan.

De muziek is altijd gezellig. Niets dat je op MNM zou horen maar wel leuk voor een lekker warme namiddag. Er zijn verschillende kraampjes met leuke authentieke dingen: handgemaakte prullaria, schilderijtjes, houtsnijwerk, … Maar waar ik eigenlijk nog het liefst voor ga, is voor het zuiderse eten! Ik ben echt een fan van zogenaamde wereldkeuken: kruiden die je bij ons niet vindt, smaken die toch altijd net dat ietsje anders zijn ook al zijn het misschien dezelfde ingrediënten, … Altijd een beetje vakantie op Mano Mundo eigenlijk.

Dit jaar was het nu wel niet zo’n fantastisch weer, maar dat kon de pret niet bederven. De Schorre is ook als er geen dancefestival aan de gang is eigenlijk echt een heel mooi domein. Goed aangelegd en makkelijk te bewandelen. Het is eigenlijk stom dat het lijkt alsof ik altijd een aanleiding nodig heb om eens naar daar te gaan, terwijl het eigenlijk ook gewoon tof is voor een wandeling. En een lekker ijsje op het terras. (Of een bolleke. 😉)

Leave a Reply